Θάνατος αλλοδαπού λουόμενου στο Ηράκλειο Κρήτης - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για την ύπαρξη λουομένων σε δυσχερή θέση και συγκεκριμένα δύο (02) ανήλικων αγοριών καθώς και αλλοδαπού συγγενή τους, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΓΟΥΒΕΣ” ν. Κρήτης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω αγόρια, ηλικίας 7 και 10 ετών, με τη συνδρομή ιδιωτών είχαν ανασυρθεί από τη θάλασσα και ήταν καλά στην υγεία τους.

Ο 61χρονος αλλοδαπός συγγενής τους, ανασύρθηκε από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους, χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στη μαρίνα Γουβών, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Πρίνου Θάσου στον λιμένα Καβάλας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 63χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.