Θάνατος αλλοδαπού στη Λευκάδα- Εισροή υδάτων σε ΕΠ-ΤΡ σκάφος στη Γλυφάδας - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής χελώνας

ΠΛΣ
Share:    


Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, επί του καταστρώματος Ι/Φ σκάφους , το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα ν. Λευκάδας.

Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του ανωτέρω άνδρα. Πρόκειται για 59χρονο αλλοδαπό, ιδιοκτήτη του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η νεκροψία - νεκροτομή.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για εισροή υδάτων σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος με όνομα ''ΤΟΜΜΥ Κ'' Νηολ. Σαρωνικού 321, το οποίο ελλιμενιζόταν στη Γ' Μαρίνα Γλυφάδας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στελέχη του οποίου διενήργησαν απάντληση των υδάτων, ενώ με την συνδρομή δύτη πραγματοποιήθηκε έλεγχος των υφάλων και μονώθηκε το σημείο όπου παρατηρήθηκε η εισροή.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΤΟΜΜΥ Κ” , μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης-πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-45χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου προς τον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

-87χρονης, από το λιμένα ν. Σκοπέλου προς τον λιμένα ν. Σκύρου, με το Ε/Ρ -Α/Ψ «ΜΑΡΙΑΝΘΗ» Τ.Σ. 69
*****

Μία χελώνα καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Σαλαμίνας.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες