Θάνατος άνδρα στη Μύκονο – Μηχανική βλάβη σκάφους αναψυχής στην Πάρο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Προσάραξη σκάφους στην Καβάλα – Διακομιδή ασθενούς

DSC_7371
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή του κολπίσκου μεταξύ των παραλιών του Αγίου Σώστη και του Πανόρμου ν. Μυκόνου, 73χρονος ημεδαπός.

Στον άνδρα παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ με αρνητικά αποτελέσματα, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ στη συνέχεια ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πάρου για μηχανική βλάβη του σκάφους ‘’ΕΛΕΝΗ Ι’’ Λ.Ρ. 2092, στην θαλάσσια περιοχή 18 ν.μ. βορειοδυτικά της ν. Πάρου, με δύο επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ΒΑΝΑ ΒΑΝΑ’’ σημαίας Γαλλίας, όπου εντόπισαν το ‘’ΕΛΕΝΗ Ι’’. Στη συνέχεια, ρυμουλκήθηκε από το ιδιωτικό σκάφος και με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Αντιπάρου.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ‘’ΕΛΕΝΗ Ι’’ μέχρι τη προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών 27 και 35 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, ότι σκάφος (α.λ.σ.) και άνευ επιβαινόντων, προσάραξε σε ακτή, στην περιοχή παραλίας Οφρυνίου Νομού Καβάλας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για έλεγχο και παροχή συνδρομής, με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν το περιστατικό. Το εν λόγω σκάφος βρισκόταν προσεδεμένο σε παρακείμενο σημείο και παρασύρθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Το εν λόγω σκάφος προσδέθηκε με ασφάλεια μέχρι την ανέλκυση του από ιδιώτη, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κίνδυνος ανθρώπινης ζωής ή περιουσίας τρίτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα,από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745, 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες