Θάνατος άνδρα στη Ρόδο – Θάνατος άνδρα στα Νέα Μουδανιά – Παροχή συνδρομής σε λουομένη από στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. – Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίου στην Ύδρα – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Χαλκιδική – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, 59χρονος αλλοδαπός, στην παραλιακή περιοχή Ιξιάς Ρόδου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 77χρονος αλλοδαπός,από την θαλάσσια περιοχή Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για 70χρονη ημεδαπή σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Μυτιλήνης.

Στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας, εντόπισε την ανωτέρω λουομένη να αιτείται συνδρομή, καθότι κατά τη διάρκεια λήψης θαλάσσιου λουτρού υπήρχε έντονος κυματισμός και δεν μπορούσε να προσεγγίσει την ακτή.

Άμεσα το εν λόγω στέλεχος έπεσε στη θάλασσα και την ανέσυρε με ασφάλεια στην ακτή. Η 70χρονη εξετάστηκε από πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ έχοντας πλήρως τις αισθήσεις της και καλά στην υγεία της.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ύδρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΡ'' Ν.Υ. 196, ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν στον λιμένα Ύδρας και επρόκειτο να αποπλεύσει για λιμένα Ερμιόνης, διαπιστώθηκε ηλεκτρολογική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς για την προσάραξη τυ Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ'' Ν. Θεσσαλονίκης 1213 σε ξέρα έμπροσθεν του λιμένα Αχλάδα Σἀρτης, χωρίς επιβαίνοντες. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ''.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σαμοθράκης προς λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 52χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.