Θάνατος άνδρα στη Σκιάθο – Τραυματισμός επιβάτη εντός ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Τήνο – Ακυβερνησία σκάφους στην Τήλο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, 78χρονος ημεδαπός, εντός του ερασιτεχνικού σκάφους του στον λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου.


*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Τήνου για τραυματισμό 41χρονου επιβάτη εντός του Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFERRY” Ν.A. 620, το οποίο είχε καταπλεύσει στον λιμένα ν. Τήνου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, κατά την αποβίβασή του και ενώ βρισκόταν σε κυλιόμενη κλίμακα, έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του στο κεφάλι. Στον 41χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του πληρώματος του εν λόγω πλοίου, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομειακή μονάδα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Τήλου και Κω, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του ιδιωτικού σκάφους “FREE SUN” σημαίας Τσεχίας, στη θαλάσσια περιοχή 2,9 ν.μ. βόρεια ν. Τήλου, με 03 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το “FREE SUN” ρυμουλκήθηκε από έτερο ιδιωτικό σκάφος στον λιμένα “ΛΙΒΑΔΙΑ” ν. Τήλου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Τήλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FREESUN”, μέχρι την και την προσκόμιση βεβαίωσης αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-27χρονου αλλοδαπού και 40χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες