Θάνατος άνδρα στην Ιερισσό – Θάνατος άνδρα στη Βουλιαγμένη – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ερέτρια – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στα Κύθηρα – Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Αλεξανδρούπολη – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέα – Διακο

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΝΕΑ ΡΟΔΑ'' Χαλκιδικής, 87χρονος ημεδαπός.

Στο σημείο έσπευσε ιδιώτης ιατρός, όπου διαπίστωσε τον θάνατό του, ενώ στη συνέχεια, ο 87χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιερισσού.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Αγίου Δημητρίου Λαγονησίου, 74χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ερέτριας για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ'' Ν. Πάτμου 32, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Πεζονησίου Ερέτριας. Το ως άνω σκάφος, κατά δήλωση του Κυβερνήτη, βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα Ερέτριας και παρασύρθηκε λόγω καιρού.

Στο σημείο μετέβη το Ε/Γ-Α/Κ “ΗΛΙΑΣ” Σ.Α. 112, το οποίο ρυμούλκησε το ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ'' με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, ότι το Ι/Φ σκάφος “ARARAT” σημαίας Γερμανίας, παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα πηδαλιουχίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν.Κυθήρων.

Στη συνέχεια, κατά δήλωση του Κυβερνήτη του εν λόγω σκάφους, η βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς με ίδια μέσα και το “ARARAT” κατέπλευσε με ασφάλεια στον κόλπο Καψαλίου Κυθήρων, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων εντός του επιβατηγού λιμένα Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή χειριστή-συνοδού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 “ΔΙΑΣ”, εντοπίστηκε στην κατοχή του 30χρονου α) μία μεταλλική συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους σαράντα τριών γραμμαρίων και ενός δεκάτου του γραμμαρίου (43,1 gr) και β) μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε τρεις (03) κάψουλες “ΜΑΝΙΤΑΡΙ” συνολικού βάρους δύο γραμμαρίων και οκτώ δεκάτων του γραμμαρίου (2,8 gr).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Κέας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για δυσχερή θέση του Ι/Φ “CAMAE” σημαίας Γαλλίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Κέας.

'Αμεσα στο σημείο μετέβη το Α/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ” Ν.Λ. 605 και εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ εντός του λιμένα Αγ. Νικολάου ν. Κέας, το οποίο ρυμουλκήθηκε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εντός του οικείου λιμένα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονου και 19χρονης, από τον λιμένα Λιναριάς Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ ALWAYS SUMMER II” N.Π. 7126,

-79χρονης και 76χρονης από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032,

-79χρονου και 52χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 και

-48χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. ΙΘΑΚΗΣ459.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, στην παραλία Φούρνων Κυθήρων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.