Θάνατος επιβάτη σε Κ/Ζ πλοίο στο Λαύριο – Θάνατος άνδρα στη Κεφαλονιά – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο – Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Πάρο – Διακομιδές ασθενών

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Λαυρίου από τον πράκτορα ενός κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Βερμούδων, το οποίο ελλιμενιζόταν στο λιμάνι του Λαυρίου, ότι απεβίωσε επί του πλοίου ένας 67χρονος αλλοδαπός επιβάτης (υπήκοος ΗΠΑ). Ο 67χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλονιάς για την ανάσυρση ενός 71χρονου αλλοδαπού (υπηκόου Μεγάλης Βρετανίας) χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία «ΛΟΥΡΔΑΣ» Κεφαλονιάς. Ο 71χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Πάτρας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ» Ν.Π. 12119 για εμπλοκή αντικειμένου στη προπέλα, ενώ βρισκόταν 4 ν.μ. έξω από το λιμάνι της Ρόδου. Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μεγίστη προς Σύμη, Τήλο, Νίσυρο, Κω, Κάλυμνο, Λειψούς και Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Ακαντιάς με τη συνδρομή του ρυμουλκού «ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι» Ν. Χανίων 37, όπου αποβιβαστήκαν 352 επιβάτες, 78 Ι.Χ, 17 Δ/Κ και 28 Φ/Γ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ», μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Πάρου εντόπισαν στο πλαίσιο χερσαίας περιπολίας στο αλιευτικό καταφύγιο Παροικιάς, ένα σκάφος σημαίας Γαλλίας και άνευ επιβαινόντων, να έχει υποστεί κλίση λόγω εισροής υδάτων και επικρατουσών καιρικών συνθηκών. Το σκάφος ανελκύστηκε στη ξηρά με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος και επαγγελματία δύτη. Από το Λιμεναρχείο Πάρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονου, από το λιμάνι των Φούρνων στο λιμάνι της Ικαρίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν. Π. 12577 και

-83χρονου, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν. Π. 10001

Σχετικές εικόνες