Θάνατος επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Καβάλα – Θάνατος λουόμενου στην Αστυπάλαια – Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ -Υ/Γ πλοίου στον Βόλο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Π -Τ/Ρ σκάφος στη Ρόδο – Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, πρωινές ώρες σήμερα, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π.10553 από Πρίνο ν. Θάσου προς τον λιμένα Καβάλας, 73χρονη ημεδαπή έχασε τις αισθήσεις της εντός του πλοίου.

Στην 73χρονη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του πληρώματος του ανωτέρω πλοίου και από ιδιώτη ιατρό που επέβαινε στο πλοίο, ενώ στη συνέχεια το Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Καβάλας.

Η ανωτέρω ημεδαπή παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 75χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή “ΛΙΒΑΔΙ” ν. Αστυπάλαιας.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ και με τη χρήση απινιδωτή από ιατρό του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Αστυπάλαιας, ενώ στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Αστυπάλαιας.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, πρωινές ώρες σήμερα, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 11061 από Βόρειες Σποράδες προς τον λιμένα Βόλου, 44χρονος ημεδαπός έχασε τις αισθήσεις του εντός του πλοίου, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Στον 44χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του πληρώματος του εν λόγω πλοίου, ενώ στη συνέχεια το “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” κατέπλευσε στον λιμένα Βόλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γ.Ν. Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ” για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον κυβερνήτη του Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους “ΛΕΛΑΞΟΣ” Ν. Ρόδου 309 για εκδήλωση πυρκαγιάς στο εν λόγω σκάφος, στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του κόλπου “ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΪΝ” ν. Ρόδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π -Τ/Ρ “ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΕΞΠΛΟΡΕΡ”Ν.Ρ. 360, το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ”Ν.Ρ. 408 και το Ε/Π -Τ/Ρ “ΜΑΪ ΤΣΟΙΣ”Ν.ΣΑΡ. 364.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το Ε/Π -Τ/Ρ σκάφος, με δώδεκα (12) επιβαίνοντες, ενώ δεν διαπίστωσε την ύπαρξη φλόγας ή καπνού. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το “ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΕΞΠΛΟΡΕΡ” και το “ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ” και μεταφέρθηκαν στον κόλπο “ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΪΝ” όπου αποβιβάστηκαν, ενώ το “ΛΕΛΑΞΟΣ” με τη συνδρομή του “ΜΑΪ ΤΣΟΙΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα “ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ” ν. Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΛΕΛΑΞΟΣ” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-52χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.ΝΑΞΟΥ 64 και

-57χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.ΝΑΞΟΥ 67.

Σχετικές εικόνες