Θάνατος γυναίκας στην Αίγινα - Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Πάρο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στην Κέρκυρα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος κρουαζιερόπλ

Share:    

Θάνατος γυναίκας στην Αίγινα - Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Πάρο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στην Κέρκυρα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος κρουαζιερόπλοιου στην Κέρκυρα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Πύλο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο - Διακομιδές ασθενών

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Μαραθώνα ν. Αίγινας, 75χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''NEMO'' Ν.Καλύμνου 626, λόγω μηχανικής βλάβης, πλησίον της θαλάσσιας περιοχής Αμμόγλωσσας ν. Κω, με επτά (07) επιβαίνοντες.

Άμεσα, στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος “ΚΑΡΟΛΑΙΝ”.

Το ''NEMO' εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο “ΚΑΡΟΛΑΙΝ” και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κω, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το “ΝΕΜΟ”, αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Μανδρακίου ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας απόν τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηράκλειο-Θήρα-Νάξο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-΄Ιο-Θήρα-Ηράκλειο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα Παροικίας Πάρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στον οικείο λιμένα ανέμεναν εκατόν ογδόντα ένας (181) επιβάτες και πέντε (05) Ι.Χ.Ε. οχήματα προς επιβίβαση, ενώ προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 61,55 και 28 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας σε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα πριν την φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το Μπάρι Ιταλίας, εντοπίστηκε ο 61χρονος οδηγός του ανωτέρω οχήματος με τη συνέργεια της 55χρονης συνοδηγού, να μεταφέρουν τον 28χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω έγγραφο και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

*****

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 100x40 μ. από διάσπαρτα ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Γαρίτσας ν. Κέρκυρας.

Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα διατιθέμενα υλικά και μέσα απορρύπανσης και στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου προέβησαν στη ρίψη απορροφητικών φραγμάτων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα από την περιοχή της ρύπανσης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ότι 26χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας λαντζιέρη) του κρουαζιερόπλοιου ''VOLENDAM'' σημαίας Ολλανδίας, το οποίο κατέπλευσε στον λιμένα Κέρκυρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αρχικά, ο 26χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και στη συνέχεια, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για περαιτέρω εξετάσεις.
*****

Ένα πυρομαχικό (πιθανόν οβίδα) εντοπίστηκε χθες από ιδιώτη, επί του λιμένα Μεθώνης Ν. Μεσσηνίας, πλησίον λιμενοβραχίονα.

Από το Λιμεναρχείο Πύλου, ο ανωτέρω χώρος έχει σημανθεί κατάλληλα και φυλάσσεται, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την εξουδετέρωση του ανευρεθέντος πυρομαχικού.
*****

Για οδήγηση στερούμενη άδειας ικανότητας, συνελήφθη μια 39χρονη ημεδαπή οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, στην έξοδο του λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 93χρονης, από τον λιμένα Σκάλας ν. Αγκιστρίου στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

- 14χρονης αλλοδαπής και 68χρονης, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας με το Ε/Γ - λάντζα “ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” Ν.Κ. 242.