Θάνατος γυναίκας στο Βόλο -Ακυβερνησία ΕΠ-ΕΓ-ΙΦ σκάφους στη Σκόπελο - Παροχή συνδρομής σε χειριστές SUP στην Ιεράπετρα - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΥΝΑΝΠ (3)
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Βόλου, για την ύπαρξη σορού γυναίκας στην παραλία «AΛΥΚΕΣ» του Δήμου Βόλου Ν. Μαγνησίας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, ενώ η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Πρόκειται για 75χρονη ημεδαπή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε στη Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, για ακυβερνησία του Ε/Π-Ε/Γ-Ι/Φ σκάφους “ΙΚΤΙΟΝ” Ν.Π. 11263, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω απώλειας πηδαλίου, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Σκοπέλου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το “ΙΚΤΙΟΝ” με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος “ΕΥ ΖΗΝ” Ν. Βόλου 824, στον λιμένα Σκοπέλου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκε διαρροή καυσίμων.

Προανάκριση διενεργείται από το ΄Α Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, από ιδιώτη για περιστατικό με δύο (02) αλλοδαπούς χειριστές SUP σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Περιστερά Ιεράπετρας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, το οποίο εντόπισε τους δύο χειριστές SUP, σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από τη στεριά και πραγματοποίησε ανάσυρση τους, ενώ στην συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, όντας καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» Ν.Ν. 64 και

-63χρονης, από τον λιμένα ν. Παροικιάς Πάρου στον λιμένα ν. Σερίφου, με το Τ/Ρ-Ε/Γ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “KAKKABOΣ”, Μονεμβασιάς.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Π. Μονεμβασιάς ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες