Θάνατος γυναίκας στο Ηράκλειο Κρήτης - Σύγκρουση Ι/Φ σκαφών στους Παξούς – Απαγόρευση απόπλου ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στην Καλαμάτα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου, 58χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Παξών από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους ''DOLCE VITA'' Σ.Π. 64 με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ότι το εν λόγω σκάφος συγκρούστηκε με έτερο Ι/Φ σκάφος, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Γαΐου ν.Παξών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε ότι τα δύο (02) σκάφη ήταν αγκυροβολημένα με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με δήλωση του ανωτέρω Κυβερνήτη, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου του ''DOLCE VITA'' από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, προσέκρουσε με την άγκυρά του στο αγκυροβολημένο Ι/Φ σκάφος “FADOS” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ και τα δύο σκάφη κατέπλευσαν στο λιμένα Γαΐου, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ''DOLCE VITA'' για παράβαση των άρθρων 28 και 273 Π.Κ. όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4619/2019 και ισχύει καθώς και των άρθρων 104 και 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (ΦΕΚ 261Α'/1973).

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, για μηχανική βλάβη του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής ''PEARL'' σημαίας Ντελάγουερ, το οποίο κατέπλευσε στον οικείο λιμένα προερχόμενο από τον λιμένα Κατακόλου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του 'PEARL'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον εξουσιοδοτημένο οργανισμό που το παρακολουθεί. *****

Στη σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 39χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 17χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Γραφείου Τροχαίας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονης, 93χρονης, 73χρονης και 59χρονου, από τον λιμένα Νάξου στον λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-23χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στον λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. ΙΘΑΚΗΣ 459.