Θάνατος γυναίκας στο Κατάκολο - Θάνατος άνδρα στην Κόρινθο - Θάνατος γυναίκας στη Νέα Ποτίδαια - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΤΡ σκάφους στη Σύμη - Τραυματισμός ναυτικού ΕΓ-ΟΓ πλοίου στη Σαμοθράκη - Σύλληψη ημεδαπού στο Καρλόβασι - Διακομιδή ασθενούς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κατακόλου, για την ύπαρξη 75χρονης γυναίκας χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» Δουνέϊκα Δήμου Ήλιδας Ν. Ηλείας.

Αρχικά, αφού έγινε προσπάθεια ανάνηψης από ναυαγοσώστη, στην συνέχεια η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, για την ύπαρξη 75χρονου άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ» Κορινθίας.

Στην συνέχεια, ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για την ύπαρξη 75χρονης γυναίκας χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή «ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ» Χαλκιδικής.

Αρχικά, στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και στην συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης για μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους με όνομα "ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΙΝ" Ν. Ρ. 347, με ενενήντα τρεις (93) επιβάτες, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Σύμης.

Συγκεκριμένα, το "ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΙΝ" κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα ν. Σύμης, με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους.

Από την Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800, για τον τραυματισμό 60χρονου μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναυτόπαιδας), κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε επί του πλοίου μετά από πτώση του στο κατάστρωμα. Ο 60χρονος, μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 19χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου, για παράβαση του Άρθρου 20 Ν.Δ. 420/70 και του άρθρου 15 Ε.Κ. 1967/2006.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου μετά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Καρλοβασίου, τα ανωτέρω στελέχη, εντόπισαν τον εν λόγω ημεδαπό, να μεταφέρει ένα δέμα με αλιεύματα υπολειπόμενων διαστάσεων μεικτού βάρους δέκα κιλών και εκατό σαράντα χιλιόγραμμων (10,140kg).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Ηρακλειάς στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67, 47χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες