Θάνατος γυναίκας στο Πορτοχέλι - Πτώση άνδρα στην θαλάσσια περιοχή Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης - Βύθιση Α/Κ σκάφους στην Κάρυστο - Ημιβύθιση σκάφους στο Κερατσίνι - Τραυματισμός ναυτικού στην Χίο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης παραλίας εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Πορτοχελίου, 90χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση άνδρα στην θαλάσσια περιοχή Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αλιευτικού καταφυγίου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μηχανιώνας, όπου διαπίστωσαν ότι ο 64χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε στην ξηρά από πολίτη, έχοντας σφυγμό αλλά μην έχοντας τις αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου, όπου εισήχθη για παρακολούθηση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, από τον ιδιοκτήτη του Α/Κ σκάφους ''ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Λ.Μαρμαρίου 673, για τη βύθιση του εν λόγω σκάφους, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον λιμένα Μαρμαρίου, δίπλα στο Ε/Γ-Ο/Γ "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" Ν.Π.12061.

Σύμφωνα με δήλωση του ανωτέρω, το "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" ξέσυρε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του στο "ΚΑΤΕΡΙΝΑ".

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για ημιβύθιση του πλοίου επιστημονικών εφαρμογών "ΑΤΛΑΣ" Ν.Π. 4928, το οποίο βρισκόταν δεμένο στο νέο Μώλο Δραπετσώνας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι είχε τοποθετηθεί προληπτικά πλωτό φράγμα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, μεσημβρινές ώρες χθες, το εν λόγω πλοίο ανελκύστηκε με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου από τον ναυτικό πράκτορα του Μ/Τ '"AFRODITI'' σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή Χίου, για τραυματισμό 46χρονου αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητα ναυτόπαις).

Ο ανωτέρω παρελήφθη από το Φ/Δ-Λάντζα "ΙΣΙΔΩΡΟΣ Σ" Ν.Χ. 248 και μεταφέρθηκε στον λιμένα Χίου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ" για προληπτική νοσηλεία, ενώ σύμφωνα με δήλωσή του γλίστρησε με δική του υπαιτιότητα στο κατάστρωμα του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Ελαφονήσου στον λιμένα Παλαιοκάστρου Νεάπολης Βοιών, με την Ε/Γ-λάντζα "ΜΑΧΗ" Ν.Ν.11, 39χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.