Θάνατος ημεδαπής στην Κυλλήνη - Θάνατος ημεδαπής στην Στυλίδα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Προσάραξη Τ/Χ σκάφους στον Πόρο - Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Όρμο Παναγιάς - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Κυλλήνης, 76χρονη ημεδαπή. Η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρίου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Γλύφας, 87χρονη ημεδαπή. Η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Στυλίδας για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Γλύφας του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 56, 25 και 31 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, σε Ι.Χ.Ε. με οδηγό τον 56χρονο και προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος ως συνεργός, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με τη διευκόλυνση του 56χρονου και της 31χρονης, η οποία συνόδευε το ανήλικο τέκνο της, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Στη συνέχεια, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του ανωτέρω σε Η/Υ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, εμφάνισε ταυτότητα SCHENGEN μέτρο «άρνηση εισόδου σε έδαφος SCHENGEN».

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο καθώς και το Ι.Χ.Ε.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Πόρου, για προσάραξη του Τ/Χ σκάφους “ΣΕΝΤΕΦΙ” Τ.Π.1520-ΣΤ πλησίον της νησίδας “ΛΑΖΑΡΕΤΟ” ν. Πόρου, με δυο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δυο (02) Ε/Γ Λάντζες, από τις οποίες αποκολλήθηκε το εν λόγω Τ/Χ σκάφος, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια στο “ΝΕΩΛΚΕΙΟ ΜΟΥΓΙΟΥ”.

Από την Λιμενική Αρχή Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΕΝΤΕΦΙ”, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά, για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ” Ν.Θ. 1213 σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Αχλάδας Σάρτης Χαλκιδικής, με επιβαίνοντες μέλη πληρώματος του σκάφους.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ “MARABU” Ν.Π. 5477, με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το “ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ”, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Ηρακλειάς στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62, 75χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.