Θάνατος ημεδαπού στην Ύδρα – Τραυματισμός αλλοδαπού κυβερνήτη Ε/Π-Τ/Ρ στην Ερμιόνη – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα – Αλιευτικός έλεγχος στη Σάμη Κεφαλληνίας – Διακομιδές ασθενών

IMG_2335
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, για την ύπαρξη άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα ν. Ύδρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε ότι ο ανωτέρω είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα, ενώ αγροτική ιατρός έκανε προσπάθειες για την ανάνηψή του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 51χρονο ημεδαπό.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης για τραυματισμό 75χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη του Ε/Π-Τ/Ρ “ΝΑΝΣΥ” Ν. Π. 12586, το οποίο ήταν προσεδεμένο στον βόρειο λιμένα Ερμιόνης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο αριστερό κάτω άκρο, μετά από πτώση του στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο κυβερνήτης του “ΝΑΝΣΥ” μεταφέρθηκε, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, για περεταίρω ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη μιας 30χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας-Επιτελικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω αλλοδαπή κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε έτερο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμης Κεφαλληνίας, κατά τον κατάπλου του Ε/Ρ-Α/Κ σκάφους “ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ” Τ.Σ. 12, στο αλιευτικό καταφύγιο Σάμης, με έναν ημεδαπό χειριστή, που διενεργούσε υποβρύχια αλιεία με ψαροντούφεκο.

Επί του ανωτέρω σκάφους ανευρέθησαν πέντε (05) άτομα Ροφοειδών, αντί του ενός που επιτρέπεται στην ερασιτεχνική αλιεία, εκ των οποίων ένα ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, κατασχέθηκαν ένα (01) ψαροντούφεκο, ο καταδυτικός εξοπλισμός, καθώς και τα ανωτέρω αλιεύματα, ενώ βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-30χρονου και 84χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64,

-19χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032,

-35χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-15χρονου, από τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω στον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π.10001.

Σχετικές εικόνες