Θάνατος ημεδαπού στο Π. Φάληρο - Θάνατος αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Μύκονο - Θάνατος γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Κόρινθο - Αλιευτικός έλεγχος στη Θάσο – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στη μαρίνα Ζέας - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της 25-06-2021, το Α' Λ/Τ Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για την ανάσυρση 87χρονου ημεδαπού από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΜΠΑΤΗΣ” Π. Φαλήρου.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, με το οποίο ο 87χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” Βούλας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, ο ανωτέρω απεβίωσε σήμερα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Ρήνειας, ότι 62χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα έχρηζε άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Στην 62χρονη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί του πλοίου, χωρίς να ανταποκρίνεται, ενώ άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο μετέφερε την ανωτέρω στον λιμένα Ορνού Μυκόνου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη με στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Κορίνθου, για την ανάσυρση γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων από τη θαλάσσια περιοχή Βραχατίου Ν. Κορινθίας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις της.

Η γυναίκα ήταν ηλικίας περίπου 75-80 ετών, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Ά Λιμενικού Τμήματος Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ” ν. Θάσου, εντοπίστηκαν σε επαγγελματικό Α/Κ σκάφος ογδόντα οκτώ κιλά και εξακόσια γραμμάρια (88,6kg) οστρακοειδή του είδους “MICROCOSMUS SULCATUS” (φούσκες), τα οποία είχαν αλιευθεί παράνομα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για σκάφος σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Μαρίνας Ζέας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος «ΑΡΕΚΕΛΙΑΝ» Λ.Π. 5864 Β', με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, το οποίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην Μαρίνα Ζέας από βάρκα η οποία μετέβη στο σημείο για παροχή βοήθειας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-26χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-25χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.N. 64.