Θάνατος ημεδαπού στο Ρέθυμνο - Τραυματισμός επιβάτη σε ΕΓ-ΤΡ σκάφος στην Ύδρα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής Θαλάσσιας χελώνας

ΛΣ-105
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για την ύπαρξη ατόμου χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή Αλμυρίδας Σισσών Δήμου Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν και ανέσυραν έναν 71χρονο ημεδαπό, ενώ το σκάφος που επέβαινε ο 71χρονος βρέθηκε βυθισμένο σε βραχώδη ακτή, στο ίδιο σημείο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο λιμένα Ρεθύμνου και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το περιστατικό δεν προέκυψε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή 'Υδρας, για τον τραυματισμό ημεδαπού επιβάτη εντός του Ε/Γ-Τ/Ρ ημερόπλοιου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΙΙ» Ν.Υ. 1040, κατά τη διάρκεια του πλου από τον Λιμένα 'Υδρας στην παραλία «ΒΛΥΧΟΥ» 'Υδρας.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω ημεδαπός, μεταφέρθηκε με το «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΙΙ» στον λιμένα Υδρας και εν συνεχεία διεκομίσθη στο Νοσοκομειακό - Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Υδρας, ο οποίος διαγνώσθηκε με κάταγμα κνήμης περόνης και μεγάλου δεξιού δακτύλου κάτω άκρου, ενώ παραπέμφθηκε σε πλησιέστερη κατάλληλη νοσοκομειακή μονάδα για περαιτέρω έλεγχο και νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο 'Υδρας, ενώ ο τραυματίας, διεκομίσθη με το Ε/Γ-Υ/Γ «SPEED KAT 1» Ν.Π. 12705 στον λιμένα Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-44χρονου, από τον λιμένα «ΒΑΘΕΩΣ» ν. Ιθάκης στον λιμένα «ΣΑΜΗΣ» ν. Κεφαλλονιάς, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-72χρονου, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός λιμένα Κιάτου Κορινθίας.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες