Θάνατος λουόμενης στη Ραφήνα -Ελαφριά πρόκληση ζημιών σε ελλιμενιζόμενα σκάφη στο Λαύριο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ -ΚΑΤ-Τ/Χ πλοίου στη Ραφήνα - Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση στερούμενος αδείας ικανότητας - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα 87χρονη ημεδαπή, στη θαλάσσια περιοχή «ΖΟΥΜΠΕΡΙ» Ν. Αττικής.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι το Ι/Φ σκάφος “ENDORFINA” σημαίας Ιταλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του στον λιμένα Λαυρίου, προξένησε ζημιές σε δύο ελλιμενισμένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη, άνευ επιβαινόντων.

Από το περιστατικό δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα τα πλοία νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ότι κατά την διάρκεια διαδικασίας αποβίβασης επιβατών του Ε/Γ -ΚΑΤ-Τ/Χ πλοίου ''SIFNOS JET'' σημαίας Κύπρου, μετά τον κατάπλου στον λιμένα Ραφήνας προερχόμενο από λιμένα Τήνου, λόγω έντονου κυματισμού και ριπών αέρα το πλοίο ακούμπησε με την πλώρη του στον βόρειο εσωτερικό λιμενοβραχίονα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επί της πλώρης του πλοίου προκλήθηκε μικρή τρύπα στο σημείο επαφής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, ενώ οι επιβάτες με προορισμό λιμένες Τήνου -Μυκόνου -Νάξου -Πάρου προωθήθηκαν στους προορισμούς του με το Ε/Γ -Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ» Ν.Π. 9939.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, 72χρονος αλλοδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, εντός του νοτίου Λιμένα Πατρών, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Β’ Λιμενικό τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονης από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ.56

-79χρονος από τον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες