Θάνατος λουόμενου στη Μήλο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στην Χάλκη - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στην Κω - Μηχανική βλάβη σε Ι/Φ σκάφος στην Σκύρο

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την παραλία “ΠΑΠΙΚΙΝΟΥ” Αδάμαντα Μήλου, 83χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 40 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 40χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

Επίσης, απογευματινές ώρες σήμερα, συνελήφθη, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 34 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 34χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο ετέρου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Χάλκης, ότι το Ε/Ρ σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ.” Σ.Ρ. 593 πραγματοποιούσε ρυμούλκηση στο Ε/Π-Τ/Ρ “ΟΣΙΡΙΣ” Ν.Π. 9980, το οποίο είχε ζητήσει την συνδρομή του λόγω μηχανικής Βλάβης.

Συγκεκριμένα το “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ρυμούλκησε το “ΟΣΙΡΙΣ” μέχρι τον λιμένα ν. Χάλκης, ενώ με ιδία μέσα το ανωτέρω Ε/Π-Τ/Ρ πρόσδεσε ασφαλώς στην ν. Χάλκη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΟΣΙΡΙΣ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, για πιθανή εισροή υδάτων στο Ι/Φ σκάφος “LILITH” σημαίας Γαλλίας, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά “ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ” ν. Κω, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) “ΖΕΤΑ” καθώς και ένα ρυμουλκό “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛ.” Ν.Π. 8646. Το Ρ/Κ ρυμούλκησε ασφαλώς το Ι/Φ στον τουριστικό λιμένα ν. Κω, με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην συνέχεια ανωτέρω Ι/Φ ανελκύθηκε σε εγκαταστάσεις μαρίνας ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LILITH”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκύρου, για μηχανική βλάβη στο Ι/Φ σκάφος “LEGATO” Ν.Π. 12623, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή του όρμου “ΠΕΥΚΟ”, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και ένα Ε/Π-Α/Κ σκάφος “Ο ΓΙΩΡΓΟΣ” Ν. Κύμης 01. Το Ε/Π-Α/Κ ρυμούλκησε ασφαλώς το Ι/Φ στον λιμένα “ΛΙΝΑΡΙΑΣ” ν. Σκύρου, με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Από τον Λιμενικό Σταθμό Σκύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LEGATO”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός.