Θάνατος λουόμενου στη Σάρτη Χαλκιδικής - Απεγκλωβισμός ατόμου στο Πλωμάρι ν. Λέσβου - Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίο στον Πειραιά - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στην Δονούσα - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Σάρτης Χαλκιδικής, 65χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς του Γ' Λιμενικού Τμήματος Νέου Μαρμαρά, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Πλωμαρίου για την ύπαρξη ενός αλλοδαπού με κινητικό πρόβλημα (σπασμένο πόδι) σε δύσβατο σημείο στην περιοχή “Βιολογικός” Πλωμαρίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου απεγκλώβισε τον εν λόγω άνδρα με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και τον μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Πλωμαρίου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “FLYING CAT 4” Ν.Π. 10659 για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες και ενώ βρισκόταν 2,2 ν.μ. νοτιοδυτικά της εισόδου λιμένα Πειραιά.

Το εν λόγω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 137 επιβάτες και 17 μέλη πληρώματος, επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά. Ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν, με μέριμνα της εταιρείας, στους προορισμούς τους με έτερο πλοίο.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “FLYING CAT 4”, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι Ι/Φ σκάφος σημαίας Δανίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο του λιμένα ν. Δονούσας χωρίς επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Στο σημείο μετέβη Α/Κ σκάφος, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το εν λόγω ιστιοφόρο στον λιμένα ν. Δονούσας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε προσωρινή επιδιόρθωση της βλάβης στο κολάρο του άξονα, καθώς και απάντληση υδάτων με τη χρήση αντλιών, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύθηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι αλλοδαπός επιβάτης Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μπαχάμες, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ-Τ/Ρ Λάντζα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του με προορισμό τον λιμένα Κατάκολου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, ααπό τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 33χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες