Θάνατος λουόμενου στη Σύρο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα - Σύλληψη ημεδαπών στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Καλαμάτα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΧΛΑΔΙ” ν. Σύρου, 75χρονος ημεδαπός.

Στον 75χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για προσάραξη σε λασπώδη βυθό του Ι/Φ σκάφους ''MATHILDA'' σημαίας Σουηδίας, στη θαλάσσια περιοχή του νότιου δίαυλου ν. Λευκάδας.

Στο σημείο μετέβη το Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Σ.Λ. 144 όπου αποκόλλησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ιδία μέσα ασφαλώς στον λιμένα ν. Λευκάδας.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MATHILDA'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
*****

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 24 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, για απείθεια κατά παράβαση των άρθρων 169 και 45 του Π.Κ, διότι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αστυνομικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. σε Ι/Φ σκάφος που έπλεε σε απόσταση ενός ν.μ. από το λιμένα Καλαμάτας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας επιβαίνοντας κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του για παράβαση του Ν. 3386/2005 και του άρθρου 216 Π.Κ. Στη συνέχεια, ο έτερος επιβαίνοντας, που ήταν κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2004.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ Ι'' Ν.Π. 11657, 87χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ''ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ'' εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ'' ν. Σπετσών. Από το Λιμεναρχείο Σπετσών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες