Θάνατος λουόμενου στη Χαλκίδα - Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπή σε δυσπρόσιτη περιοχή στην Κρήτη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χίο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα και στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθ

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ακτής Μαυρομάτη Δήμου Χαλκιδέων Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, 86χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κόκκινου Πύργου, για τραυματισμό 50χρονης αλλοδαπής σε δυσπρόσιτο σημείο, στην παραλία “ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΜΜΟΣ” Δήμου Φαιστού ν. Κρήτης.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη το Α/Κ σκάφος "ΝΙΚΗ" Ν.Η. 380, με επιβαίνοντες ένα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και ένα στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου εντόπισε, απεγκλώβισε και αποβίβασε με ασφάλεια στον Όρμο Ματάλων την εν λόγω αλλοδαπή.

Στη συνέχεια, η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για περαιτέρω νοσοκομειακή περίθαλψη.

*****

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Επίσης, για τον ανωτέρω αλλοδαπό υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού «ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΝΕΝΗΤΟΥΣΗ» στη Χίο, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση εβδομήντα (70) ατόμων οστράκων του είδους “ΣΤΡΕΙΔΟΧΤΕΝΑ”, παντελώς απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στην παραλία Αλυκών Ανθηδώνας Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε έναν 18χρονο ημεδαπό υποβρύχιο αλιέα, ενώ η ανωτέρω ποσότητα ατόμων οστράκων κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Ά Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, σε ερασιτεχνικό Α/Κ σκάφος ελληνικής σημαίας, με δύο (02) αλιείς, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

-Δύο (02) αλιευτικές παραβάσεις, για αλιεία με τη χρήση μανωμένων διχτυών, κατά παράβαση του άρθ. 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΚ) αρίθ. 1967/ 2006 (L 409/ 30-12-2006).

-Δύο (02) αλιευτικές παραβάσεις, για αλιεία με τη χρήση διχτυών αλιεύματος, ποσότητας πέραν της επιτρεπόμενης για τους ερασιτέχνες, κατά παράβαση του άρθρ. 2 παρ. 2 του Π.Δ. 373/85 (ΦΕΚ 131Α/85) .

-Μια (01) παράβαση διότι το σκάφος δεν είχε ΑΕΠ, κατά παράβαση του άρθρ. 16 παρ. 5 του ΓΚΛ αρίθ. 23 (ΦΕΚ 231Β/2000).

-Μια (01) παράβαση διότι το σκάφος δεν ήταν λεμβολογημένο/ εγγεγραμμένο στα ΒΕΜΣ του άρθρ. 4 παρ. 4 του ΓΚΛ αρίθ. 23 (ΦΕΚ 231Β/2000) και

-Μια (01) παράβαση καθώς η μηχανή που έφερε εγκατεστημένη και χρησιμοποιούσε ως μέσο πρόωσης, δεν ήταν τοποθετημένη/εγγεγραμμένη στο λεμβολόγιο του άρθ. 264 παρ. 1 (Γ) του ΓΚΛ Μυτιλήνης (ΦΕΚ 261Β/78).

Επιπροσθέτως, κατόπιν αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω μηχανή ήταν κλεμμένη και πρόκειται να αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχο της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα (11 kgr διαφόρων ειδών), τα οποία διατέθηκαν σε ευαγές ίδρυμα, το αλιευτικό εργαλείο (μανωμένο δίχτυ 120 μέτρων) και η ανωτέρω μηχανή του σκάφους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονου και 68χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-63χρονου, από τον λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους στον λιμένα Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ” Ν.Σ.158 και

-83χρονου και 53χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25.

Σχετικές εικόνες