Θάνατος λουόμενου στη Χερσόνησο Κρήτης – θάνατος λουόμενου στη Ζάκυνθο – Μεταφορά υπεράριθμων επιβατών στη Θάσο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή του δυτικού άκρου της παραλίας “ΑΝΙΣΑΡΑ” Χερσονήσου ν. Κρήτης, 71χρονος αλλοδαπός.

Στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και ιδιώτη ιατρό, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Χερσονήσου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ΠΑ.Γ.Ν.Η.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΓΑΝΑ” ν. Ζακύνθου, 53χρονος αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος είχε επιβιβαστεί σε Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος για τη διενέργεια περιηγητικού πλου, ενώ κατά τη διάρκεια λήψης θαλασσίου λουτρού στην ανωτέρω περιοχή απώλεσε τις αισθήσεις του. Αρχικά με τη συνδρομή λουομένων επιβιβάστηκε επί του σκάφους, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον λιμένα “ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΙΟΥ” Ζακύνθου. Ακολούθως ο ανωτέρω αλλοδαπός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

*****

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, ο Πλοίαρχος και ο Υποπλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI'' Ν.ΛΕΜΕΣΟΥ 103, στον νέο λιμένα Θάσου, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών, κατά τον κατάπλου του πλοίου από τον λιμένα Κεραμωτής, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν τριακόσιοι πενήντα (350) επιβάτες αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των τριακοσίων έντεκα (311), βάσει του ισχύοντος πιστοποιητικού ασφάλειας του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θάσου.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Παξών και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ 43, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από τον λιμένα ΓΑΪΟΥ ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας παρουσίασε απότομη σβέση αριστερής κύριας μηχανής.

Το εν λόγω πλοίο συνέχισε τον πλου του με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής και κατέπλευσε στον νέο λιμένα Κέρκυρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εξήντα επτά (67) επιβάτες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης αριστερής κύριας μηχανής χωρίς διαφαινόμενη αιτία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΗΛΙΔΑ ΙΙ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Σχετικές εικόνες