Θάνατος λουόμενου στην Ικαρία – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την ελεύθερη παραλία “ΘΕΡΜΩΝ” ν. Ικαρίας, 86χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Ικαρίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κήρυκου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της πύλης Ε2, του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Άμεσα μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν έναν ημεδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος να έχει χτυπήσει μια ημεδαπή με το εμπρόσθιο δεξιό μέρος του οχήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο αριστερό πόδι. Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, όπου εξέτασε την τραυματία, ενώ η ανωτέρω ημεδαπή μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Π. 10599, ότι κατά την προετοιμασία του απόπλου από τον οικείο λιμένα για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου σε λιμένα ν. Μεγίστης, παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Για το εν λόγω δρομολόγιο είχαν εκδοθεί σαράντα (40) εισιτήρια επιβατών και έξι (06) για Ι.Χ.Ε. οχήματα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν διαπίστωσης της βλάβης από ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα επετράπη η συνέχιση πλόων του.

*****

Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος αλλοδαπός δεν κατείχε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβεί στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-53χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119 Α᾿ και

-39χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΑΞ” Ν.Π. 12457.