Θάνατος λουόμενου στην Κεφαλονιά - Βύθιση Θ/Γ σκάφους στη Μεγίστη - Διακομιδή ασθενούς

DSC_6683
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, για ύπαρξη 78χρονου λουόμενου, χωρίς τις αισθήσεις του, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΑΜΑΡΙ» ν. Κεφαλληνίας.

Συγκεκριμένα, κατά την αγκυροβολία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, ο 78χρονος αλλοδαπός, επιβαίνων του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, κατά τη διάρκεια λήψης θαλάσσιου λουτρού, έχασε τις αισθήσεις του. Ο ανωτέρω ανασύρθηκε από οικείους του στην ακτή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο εν λόγω αλλοδαπός μεταφέρθηκε με Τ/Χ σκάφος στον Όρμο Αγίας Κυριακής Κεφαλληνίας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ» Ληξουρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεγίστης από ιδιώτη, για περιστατικό βύθισης Θαλαμηγού σκάφους, χωρίς επιβαίνοντες, εντός του λιμένα ν. Μεγίστης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση Θ/Γ σκάφους σημαίας Πολωνίας. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του σκάφους, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή πραγματοποιήθηκαν ενέργειες προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, με χρήση απορροφητικών φραγμάτων περιμετρικά του σκάφους.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ν.Ν. 53, 20χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες