Θάνατος λουόμενου στην Παλαιά Φώκαια - Θάνατος ημεδαπού στο Καρλόβασι - Θάνατος ναυτικού στη Ρόδο - Θάνατος γυναίκας στον Άλιμο - Εντοπισμός και κατάσχεση αλιευμάτων στη Λάρυμνα - Τραυματισμός αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδές ασθενών

larymna
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Φώκαιας για την ύπαρξη άνδρα σε δυσχερή θέση, στην παραλία Σαρωνίδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη της περιοχής. Στη συνεχεία, ο εν λόγω άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Πρόκειται για 80χρονο ημεδαπό.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου για την ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, πλησίον της περιοχής ''ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ'' Μαραθοκάμπου ν. Σάμου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην περιοχή είχε σπεύσει ήδη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του ανωτέρω. Στη συνέχεια, η σορός του εν λόγω άνδρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Πρόκειται για 90χρονο ημεδαπό.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου για θάνατο 37χρονου ημεδαπού, εντός του μηχανοστασίου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στο οποίο εργαζόταν.

Άμεσα, στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στον λιμένα ''Ακαντιάς'' ν. Ρόδου, όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο το ανωτέρω πλοίο καθώς και στελέχη του ΕΚΑΒ, τα οποία διαπίστωσαν το θάνατό του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, από τη θαλάσσια περιοχή Αλίμου.

Η γυναίκα ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών, ύψους περίπου 1.60μ., είχε χρώμα μαλλιών λευκό και ήταν ενδεδυμένη με μαγιό χρώματος μαύρου, ενώ έφερε αλυσίδα στο λαιμό χρώματος χρυσού, καπέλο και γυαλιά ηλίου. Η εν λόγω σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ'' του όρμου Λάρυμνας, σε Ε/Ρ σκάφος, διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος ερασιτέχνης αλιέας του, είχε αλιεύσει με τη χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής είκοσι κιλά (20kg) ''ΣΤΡΕΙΔΟΧΤΕΝΑ'', τα οποία είναι απαγορευμένο είδος στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε ο αλιευτικός εξοπλισμός καθώς και η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία ποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον ελαφρύ τραυματισμό 38χρονου αλλοδαπού, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών φόρτωσης, σε αποθήκη στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο ανωτέρω τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ'', για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-7χρονου, από το λιμένα ν. Αγκιστρίου στη μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-30χρονης από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032.

Σχετικές εικόνες