Θάνατος λουόμενου στο Πόρτο Λάγος - Θάνατος Λουόμενου στην Πύλο - Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στα Κουφονήσια - Ακυβερνησία σκάφους στο Σαρωνικό - Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή «ΑΡΩΓΗΣ» Δήμου Κομοτηνής, 65χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή «ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ» Μεσσηνίας, 72χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ «ΩΚΕΑΝΟΣ» σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κουφονησίων, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενημερώθηκαν στελέχη Λιμενικού Φυλάκιου Κουφουνησίου και ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Εν συνεχεία, στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Ν. 39, στο οποίο είχε επιβιβαστεί και ένα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ» Ν.Σ. 807, προς παροχή συνδρομής. Ωστόσο, το «ΑΓ. Γεώργιος» εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους δυο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, το οποίο και ρυμούλκησε με ασφάλεια στη μαρίνα Κουφουνησίου. Από το περιστατικό, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ιδιώτης δύτης διαπίστωσε αποκόλληση του άξονα της προπέλας και ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού για ακυβερνησία του ταχύπλοου σκάφους «ΕΨΙΛΟΝ» Τ.Σ. 3139 Α', με τρεις (03) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά νησίδας Φλέβες.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω ταχύπλοο και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίου Κοσμά, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ στο σημείο βρισκόταν και Τ/Χ σκάφος «ΜΠΟΝΓΚΟ» ΤΡ-526, προκειμένου να συνδράμει.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-48χρονου, από τον λιμένα «ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ» ν. Ιθάκης στον λιμένα «ΣΑΜΗΣ» ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-49χρονου και 52χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ- Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032.

Σχετικές εικόνες