Θάνατος λουόμενου στον Σταυρό Θεσσαλονίκης και στην Πάτρα – Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ – Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο στο Ηράκλειο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μήλο – Διακομιδή ασθενούς

DSC_0097
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικής ακτής Σταυρού Θεσσαλονίκης, 76χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή πλαζ Πατρών 71χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET” σημαίας Κύπρου, ότι κατά τον έλεγχο κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Θήρας, διαπιστώθηκε ζημιά στη βάση του δεξιού ράουλου του καταπέλτη.

Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Ηρακλείου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 566 επιβάτες , τα 13 Ι.Χ. και τα 05 δίκυκλα, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη σε αμμώδη αβαθή του Ι/Φ σκάφους “BAGSTAD”, σημαίας Γερμανίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΤΟΥΡΕΝΑ” κόλπου Αδάμαντα ν. Μήλου.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β” Ν. Λαυρίου 893, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “BAGSTAD” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τήνου 25, 36χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες