Θάνατος λουόμενων στη Χάλκη στην Ασπροβάλτα και στη Θάσο - Απαγόρευση απόπλου σε Κ/Ζ πλοίο στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Χάλκης, για την ύπαρξη αλλοδαπού λουόμενου σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα ν. Χάλκης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 73χρονος αλλοδαπός, είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα και δεχόταν τις πρώτες βοήθειες.

Κατόπιν των προαναφερθέντων, διαπιστώθηκε ο θάνατος του 73χρονου από ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Χάλκης, ο οποίος βρισκόταν στο εν λόγω σημείο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού, για την ύπαρξη ημεδαπής λουόμενης χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό όχημα από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι η 74χρονη, εξήλθε μόνη της από τη θάλασσα και έχασε τις αισθήσεις της στην παραλία.

Κατόπιν προσπαθειών ανάνηψης από πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανωτέρω, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΑΧΕΠΑ''.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για την ύπαρξη αλλοδαπής λουόμενης χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκή ν. Θάσου.

Άμεσα στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., έσπευσαν στην περιοχή όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην 74χρονη από ιδιώτη γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο της.

Η ανωτέρω παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Κ/Ζ ''GEMINI'' σημαίας Μπαχάμες, για αδυναμία πρόσδεσης του εν λόγω πλοίου στο λιμένα “ΑΚΑΝΤΙΑΣ” ν. Ρόδου, λόγω βλάβης στο σύστημα πρόωσης. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το ''GEMINI'' κατέπλευσε με ιδία μέσα σε ασφαλές αγκυροβόλιο, έξω από τον ανωτέρω λιμένα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Κ/Ζ πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-84χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.N. 64,

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-90χρονου και 85χρονου , από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

-72χρονης και 72χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΞ'' Ν.Π. 12457,

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

-61χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-33χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''Ν. ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25 και

-45χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''Ν. ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες