Θάνατος μέλους καταδυτικού συνεργείου στο Λαύριο – Τραυματισμός ναυτικού στη Χίο

Σύλληψη αλλοδαπών μετά από πτώση ανεμοπτέρου στην Κάρυστο
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ότι 45χρονος ημεδαπός δύτης ενώ εκτελούσε απλές καταδυτικές εργασίες καθαρισμού σε Φ/Γ σκάφος σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Λαυρίου, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός θαλάσσης, πλησίον του πλοίου.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέφερε τον ανωτέρω ημεδαπό στον λιμένα Λαυρίου και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος, ο Α΄ Μηχανικός και ο Ανθυποπλοίαρχος του ανωτέρω Φ/Γ, καθώς και ο επόπτης – ιδιοκτήτης του καταδυτικού συνεργείου για παράβαση του άρθρου 302 Π.Κ.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου από τον ναυτικό πράκτορα του Μ/V '"RATAGONIA'' σημαίας Σιγκαπούρης, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο έξωθεν λιμένα Χίου, για τραυματισμό 36χρονου αλλοδαπού, ο οποίος επέβαινε ως πλήρωμα (μηχανικός Β').

Ο ανωτέρω παρελήφθη από το Φ/Δ-Λάντζα "ΙΣΙΔΩΡΟΣ Σ" Ν.Χ. 261 και μεταφέρθηκε στον λιμένα Χίου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ" για περαιτέρω ιατρική εξέταση.

Σχετικές εικόνες