Ακυβερνησία ερασιτεχνικών σκαφών στη Νέα Μηχανιώνα και στη Θεσσαλονίκη - Θάνατος λουόμενης στη ν. Σύρο - Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στην Πύλο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ν. Μηχανιώνας από ιδιώτη, για ακυβερνησία του υπό ιδιοκτησίας του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΛΑΓΙΟΣ'' Λ.Θ. 6166 λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου του Δήμου Θερμαϊκού, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος ''ΣΩΣΤΙΚΟ 2'' Σ.Θ. 2762, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ''ΛΑΓΙΟΣ'' στο αλιευτικό καταφύγιο Αγγελοχωρίου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους δε χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για ακυβερνησία του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' Λ.Ν.Μ 1271 λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ΄΄ του Δήμου Θερμαϊκού, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος ''ΡΙΑ ΙΙ'' Σ.Θ. 4350, το οποίο ρυμούλκησε το ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' και κατέπλευσαν με ασφάλεια στην παραλιακή περιοχή ''ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ'', με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους δε χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την παραλία ''ΒΑΡΗ'' ν. Σύρου, 74χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 34χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ''HARINGVLIET'' σημαίας Ολλανδίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 71ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω και τον μετέφερε στον λιμένα Πύλου, απ΄ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πύλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου κι εξήλθε.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-52χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-86χρονου, από το λιμενίσκο ''ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ'' ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148.