Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Χάλκη – Θάνατος λουομένου στη Ναύπακτο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Απαγόρευση απόπλου σκάφους στην Πάτρα – Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών

IMG_20230628_113935
Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χάλκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους "SERENITΥY'' σημαίας Τουρκίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Χάλκης.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΤΚ., ενώ έσπευσε και το Α/Κ «ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ Π» Σ.Ρ. 787 το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ανωτέρω ιστιοφόρο, συνοδεία του ΠΛΣ, με ασφάλεια στον λιμένα Χάλκης.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του "SERENITΥY'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΜΑΚΥΝΕΙΑ'' Ναυπάκτου Ν. Φωκίδας, 83χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Ηρακλείου, όταν Ε.Δ.Χ. όχημα που οδηγούσε ένας 48χρονος, κατά τη διενέργεια οπισθοπορείας παρέσυρε έναν 60χρονο διερχόμενο πεζό, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Ο 60χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ”, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, ότι το μηχανοκίνητο σκάφος αναψυχής ''HAYAMA CHAN'' σημαίας Παναμά, παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν βόρειου λιμένα Πάτρας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το εν λόγω σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από Μαρίνα Ζέας με προορισμό τη ν. Κέρκυρα, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον βόρειο λιμένα Πάτρας, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''HAYAMA CHAN'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από πρόσωπο κατάλληλα εξουσιοδοτημένο από το κράτος της σημαίας που φέρει, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή υψηλής γέφυρας Χαλκίδας νότιου Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκαν δύο (02) ημεδαποί να έχουν αλιεύσει από κοινού με ελεύθερη κατάδυση πέντε κιλά (5kg) όστρακα του είδους «κυδώνια», είδος παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία και σε απαγορευμένη υγειονομικά περιοχή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα οστράκων καταστράφηκε.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-94χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν.53,

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25,

-22χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ»,

-20χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67 και

-97χρονου, από τον λιμένα όρμο “ΠΕΥΚΟ” ν. Σκύρου στον λιμένα Κὐμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν. Ρ. 73.

Σχετικές εικόνες