Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στην Κω – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό πεζού στη Σύρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

DSC_0097
Share:    


Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κω και Νισύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “BEAUTIFUL HELEN” Ν.Π. 12434, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. ανατολικά ν. Νισύρου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένας 43χρονος τραυματίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562 και το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Π.12734, προς παροχή συνδρομής. Ο 43χρονος μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, ενώ το “BEAUTIFUL HELEN” ρυμουλκήθηκε από το “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” και κατέπλευσε με ασφάλεια στον Λιμένα Καρδάμαινας Κω, όπου αποβιβάστηκαν και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Ακτής Στρατάρχου Παπάγου Ερμούπολης, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 17χρονη παρέσυρε 74χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πεζού.

Ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου εξήλθε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.
*****

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο με πλαστή σφραγίδα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τον 25χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Σχετικές εικόνες