Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στην Κύθνο – Θάνατος αλλοδαπής στη Θήρα - Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ΝΟΕΛΙΑ” σημαίας Ελβετίας, λόγω βλάβης στο πηδάλιο και αδυναμίας χρήσης ιστίων, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2ν.μ. βορειοανατολικά ν. Κύθνου.

Στο σημείο έσπευσε το Α/Κ “ΝΙΚΟΣ” ΝΠ. 5262, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το “ΝΟΕΛΙΑ” στον λιμένα Λουτρών ν. Κύθνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον κυβερνήτη Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους που βρισκόταν στην περιοχή «ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ» Παλαιάς Καμμένης ν. Θήρας, ότι 74χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα, έχασε τις αισθήσεις της, μέσα στη θάλασσα και χρήζει μεταφοράς σε Νοσοκομείο.

Η ανωτέρω ανασύρθηκε και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες , ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Ε/Γ -Λάντζα στο λιμένα Αθηνιου ν. Θήρας και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου από 01-06-2023 θα λειτουργεί κανονικά καθημερινά εκτός Σαββάτου, για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25 και

-87χρονου, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες