Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στην Κέρκυρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Ζάκυνθο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα_24.08.21

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για ακυβερνησία του Τ/Χ σκάφους ''ΣΙΛΕΙΑ'' Τ.Π. 534 Ε', λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 4,6 ν.μ. βορειοανατολικά της μαρίνας ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ''ΝΗΣΑΚΙ'' ν. Κέρκυρας, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη λιμενική εγκατάσταση της μαρίνας ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΙΛΕΙΑ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αποκατάστασης της βλάβης από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο ''ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗΣ'' Ν.Ζ. 350 έχει ζημιά, ενώ είχε αναχωρήσει από το λιμένα''ΠΟΡΤΟ ΒΡΩΜΙ ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑΣ'', με εννέα (09) επιβάτες και επέστρεψε αυτοδύναμα, λόγω κραδασμών στην προπέλα.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα με τη συνοδεία στελέχους της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, όπου έπειτα από δοκιμαστικό πλου του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, διαπιστώθηκε η στρέβλωση δύο (02) φτερών από την προπέλα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη ν. Κέρκυρα, όταν Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 46χρονο ημεδαπό και συνεπιβάτη μια 41χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των επιβαινόντων του δικύκλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος.

*****

Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ εις βάρος του υπήρχαν καταχωρήσεις με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN και με το μέτρο για αντικείμενα με σκοπό την κατάσχεση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.