Αλιευτικοί έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας - Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ
Share:    

Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, χθες, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου, ενενήντα έξι (96) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους εξακοσίων είκοσι ενός κιλών (621kg), με ιχθύες του είδους “TRACHURUS SPP” (σαφρίδι) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 11 έως 13 εκατοστών, καθώς και μικρού μεγέθους διαστάσεων από 12 έως 13 εκατοστών, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 15 εκατοστών, ιχθύες του είδους “MULLUS BARBATUS” (κουτσομούρα) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 06 έως 08 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 11 εκατοστών, ιχθύες του είδους “MERLUCCIUS MERLUCCIUS (μπακαλιάρος) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 14 έως 16 εκατοστών, καθώς και μικρού μεγέθους διαστάσεων από 15 έως 17 εκατοστών, ιχθύες του είδους “SCOMBER JAPONICUS” (κολιός) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 12 έως 14 εκατοστών, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 18 εκατοστών.

Συνολικά, βεβαιώθηκαν τέσσερις (04) αλιευτικές παραβάσεις κατά εταιρειών και ιδιώτη, οι οποίοι διακίνησαν ή είχαν στην κατοχή τους τα εν λόγω αλιεύματα, με σκοπό την εμπορία-πώληση τους.

Όλα τα ανωτέρω αλιεύματα δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, δηλαδή τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων, ενώ φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο, προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σύρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2” Ν.Π. 10764, για περιστατικό δυσλειτουργίας στον μηχανισμό άπαρσης της αριστερής άγκυρας κατά την διαδικασία απόπλου του, για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2”, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του, προς συνέχιση εκτέλεσης του εγκεκριμένου δρομολογίου του με 951 επιβάτες, 153 Ε.Ι.Χ., 85 Φ/Γ και 36 δίκυκλα, προς τον λιμένα Πειραιά.

Στην συνέχεια και με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του εν λόγω πλοίου, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους για συνέχιση πλόων.

*****

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 39, 25 και 43 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθη ο 39χρονος, ως συνεργός με τους δύο έτερους αλλοδαπούς, για απόπειρα παράνομης εξόδου από την χώρα.

Ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό έγγραφο, ενώ η 43χρονη δεν κατείχε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο να επιτρέπει την νόμιμη παραμονή της στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν. Π.10001 και

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στην μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες