Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΜΑΪΣΤΡΟΛΙΜΑΝΟ¨ Μαλεσίνας, εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί να έχουν αλιεύσει από κοινού, διενεργώντας ελεύθερη κατάδυση, τέσσερις χιλιάδες τεμάχια ζώντων αχινών, καθ΄ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου (τριάντα τεμάχια ημερησίως ανά ερασιτεχνικό σκάφος), κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/14 (ΦΕΚ 108/Α΄/2014).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ¨ Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Καβάλας προς τους λιμένες Μύρινας-Αγίου Ευστρατίου-Λαυρίου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο οικείο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι του Λαυρίου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου υπήρχαν δύο επιβάτες προς επιβίβαση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονης, από τον όρμο ¨ΠΕΥΚΟ¨ της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ N.Ρ. 73,

-65χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ N.N. 67,

-89χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Καρπάθου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ¨ N.Κ. 02 και

-57χρονου, από το λιμάνι των Κυθήρων στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΟΥΝΑΡΑ¨ N.Π. 11828.

Σχετικές εικόνες