Αλιευτικός έλεγχος στην Κόρινθο - Απαγόρευση απόπλου ερευνητικού σκάφους στη Μήλο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας, εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κορίνθου ένας 32χρονος ημεδαπός, να διενεργεί υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, στη λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, ο 32χρονος εντοπίστηκε να έχει αλιεύσει συνολικά διακόσια δέκα εννέα (219) τεμάχια ζώντων δολωμάτων του είδους ¨Πορφύρα¨, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο για την αλιεία του είδους, καθώς και για την διενέργεια υποβρύχιας αλιείας. Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου ότι ένα ερευνητικό σκάφος σημαίας Γαλλίας, με 9 άτομα πλήρωμα και 7 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γαλλίας), κατά τη διενέργεια έρευνας στην θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. από τον Αδάμαντα, προσέκρουσε σε ύφαλο. Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στη λιμάνι της Μήλου, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ατόμων, ούτε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Μήλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ερευνητικού σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονου, από το λιμάνι της Δάφνης Αγίου Όρους στο λιμάνι της Ουρανούπολης, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-52χρονου, από το λιμάνι της Ελαφονήσου στο λιμάνι της Πούντας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΕΝΗ¨ Ν.Π. 12783,

-81χρονης και 79χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ¨ Ν.Π. 10301.

Σχετικές εικόνες