Αλιευτικός έλεγχος στην Σκάλα Αταλάντης - Πτώση οχήματος στην θάλασσα στην Σκάλα Αταλάντης - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Εντοπίστηκε βραδινές ώρες της 21-11-2021 από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Αταλάντης, στην θαλάσσια περιοχή Αταλαντονησίου κόλπου Αταλάντης, υποβρύχιος αλιέας με χρήση αυτόνομης καταδυτικής φιάλης.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε από τα ανωτέρω στελέχη κατά την διάρκεια περιπολίας, σκάφος το οποίο δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας και πλησίον αυτού καταδυόμενος άνδρας. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φιάλες παροχής ατμοσφαιρικού αέρα, ένα ρυθμιστής αναπνοής, ένα αεροβόλο ψαροτούφεκο και ένας καταδυτικός φακός, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το σκάφος έφερε εξωλέμβια μηχανή η οποία δεν αναγραφόταν στην άδεια εκτέλεσης πλόων κωπήλατου σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης για περιστατικό πτώσης οχήματος, στην θαλάσσια περιοχή ''Αρχαία'' του παραλιακού δρόμου Θεολόγου.

Ο οδηγός του ΙΧΕ οχήματος εξήλθε το οχήματος και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης για διενέργεια περεταίρω εξετάσεων.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-68χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56,

-62χρονης, από τοΝ λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-89χρονου, από τον λιμένα Πάρου στον λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.