Ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σέριφο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στον δίαυλο Σπετσών - Αποβίβαση τραυματία ναυτικού από Φ/Γ πλοίο στο λιμένα Καλαμάτας - Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, για την ύπαρξη σορού, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ βραχονησίδας Βους και ν. Σερίφου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε τη σορό αγνώστων λοιπών στοιχείων, την περισυνέλεξε και την μετέφερε στον λιμένα ν. Σύρου, ενώ η σορός θα παραδοθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ύδρας, Σπετσών, και Πορτοχελίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ''DREAM OF FREEDOM'' σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή 0,8 ν.μ. βόρεια ν. Σπετσών, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ''ΠΕΝΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ'', το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ στον λιμένα Πορτοχελίου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου και προσέδεσε ασφαλώς. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''DREAM OF FREEDOM'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 28χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ''CCL HUMBER'' σημαίας Λετονίας (ειδικότητας ναύτη), το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. νότια του λιμένα Καλαμάτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου προσέγγισε το Φ/Γ πλοίο, παρέλαβε τον τραυματία και στη συνέχεια τον μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας. Ο 28χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-95χρονου, από τον λιμένα Βαθέος ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-89χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25. και

-82χρονου, από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες