Ανεύρεση σορού άνδρα στη Θάσο – Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Σαμοθράκη – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Τ/Χ-Α/Ψ σκάφος στην Αίγινα – Μηχανική βλάβη Κ/Ζ σκάφους στην Αίγινα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θάσου, για ύπαρξη σορού στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΡΝΑΓΙΟ” ν. Θάσου.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για σορό άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η σορός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Πρίνου, ενώ στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε από οικείους του και πρόκειται για 55χρονο αλλοδαπό.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.


*****
Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν την 03/08/2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης, για παράβαση του Ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών κατελήφθη ο ανωτέρω, εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σαμοθράκης, να έχει εντός σακιδίου τα κάτωθι:

-ένα γυάλινο μπουκαλάκι, περιέχον έλαιο κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους εξήντα εννέα γραμμάρια και τέσσερα δέκατα του γραμμαρίου (69,4 γρ.) -δυο συσκευασίες καπνού ο οποίος ήταν αναμεμειγμένος με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους, τριάντα τέσσερα γραμμάρια και έξι δέκατα του γραμμαρίου (34,6 γρ.) και

-ένα χάρτινο πακέτο τσιγάρων, περιέχον δέκα (10) τεμάχια (στικς) κάνναβης.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης, διενεργείται προανάκριση, ενώ οι ανωτέρω ουσίες, κατασχέθηκαν και πρόκειται να αποσταλούν για περαιτέρω ανάλυση στη Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.


*****

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Τ/Χ-Α/Ψ “NICOLETTA” σημαίας Ιταλίας, εντός του λιμένα Πέρδικας ν. Αίγινας, με δυο ημεδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι πρόλαβαν και εξήλθαν εγκαίρως από το σκάφος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η ημιβύθιση του εν λόγω σκάφους και η πρόκληση υλικών ζημιών σε δυο παρακείμενα σκάφη, στα οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που τα παρακολουθεί, ενώ από την περιοχή απομακρύνθηκαν όλα τα υπόλοιπα σκάφη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****
Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Αίγινας και Πόρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Κ/Ζ ‘’RUNNING ON WAVES’’ σημαίας Μάλτας, με 19 μέλη πληρώματος, χωρίς επιβάτες, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Αίγινας.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ἙΚΤΩΡ” Ν.Π. 11949, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω πλοίο σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις ναυπηγείου Περάματος, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, πρωινές ώρες σήμερα.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-36χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-48χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στην μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες