Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Πυθαγόρειο Σάμου – Θάνατος γυναίκας στα Νέα Μουδανιά – Θάνατος άνδρα στο Αίγιο – Εμπλοκή κάβου σε Ε/Γ-Ο/Γ στη Σκόπελο

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου για ύπαρξη σορού άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή Καθολικού, θέση Μπουγάζι Νερονησίου (ν. Αγαθονησίου).

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το πλήρωμα του οποίου περισυνέλεξε τη σορό του άνδρα, ύψους περίπου 1,70μ., ο οποίος έφερε λουτρική περιβολή. Η σορός μεταφέρθηκε στον λιμένα Πυθαγορείου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής, 68χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την ελεύθερη παραλία Νικολεϊκων Αιγιάλειας, 85χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου ότι κατά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ” Ν.Π. 4007 από τον λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου προς λιμένες Σκιάθου – Βόλου, με 62 επιβάτες, ενεπλάκη ο δεξιός πρυμναίος κάβος του πλοίου στον δεξιό έλικα της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το εν λόγω πλοίο δεν απέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια στην προβλήτα, ενώ ακολούθησε επιθεώρηση από στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υποβρύχια επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη και απεμπλοκή του σχοινιού – κάβου από τον έλικα.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά την προσκόμιση των απαραίτητων πιστοποιητικών, επετράπη η συνέχιση του εγκεκριμένου δρομολογίου του “ΠΡΩΤΕΥΣ”.