Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Ωρωπό - Θάνατοι λουόμενων στο Λαύριο και στην Πάρο - Προσάραξη Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στη Σκιάθο - Παροχή συνδρομής σε ημεδαπό στη Σύρο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα -

Πάτρα
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή ''Αγίων Αποστόλων'' Καλάμου Ν. Αττικής.

Η ανωτέρω σορός είναι απροσδιόριστης ηλικίας και έφερε ενδυμασία κολύμβησης, ενώ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΘΟΡΙΚΟ'' Λαυρεωτικής Ν. Αττικής, 90χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΜΙΚΡΗ ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ'' Νάουσας ν. Πάρου, 80χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος ''ΧΑΡΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'' Ν.Χ. 476, ότι προσέκρουσε στον ύφαλο ''ΜΑΡΙΝΟΣ'', με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Το Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος, με τρία (03) άτομα μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, κατευθύνθηκε προς την παραλία ''ΤΡΟΥΛΟΣ'', όπου προσάραξε ασφαλώς σε αμμώδη παραλία, προκειμένου να μη βυθιστεί.

Στο εν λόγω σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' Ν.Β. 744, το οποίο ρυμούλκησε το ''ΧΑΡΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'' με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., από όπου και ανελκύθηκε.

Από το Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΑΡΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 63χρονος ημεδαπός ένοιωσε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ''ΤΡΑΧΗΛΙΑ'' βορειοδυτικά ν. Σύρου, κατευθυνόμενος προς βραχώδη ακτή για τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από ξηράς.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. με στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε τον 63χρονο και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο ανωτέρω ημεδαπός μεταφέρθηκε, λόγω του δύσβατου της περιοχής, σε παρακείμενη ακτή, όπου επιβιβάστηκε στο Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος ''ΠΕΡΛΑ Ι'' Ν. Σύρου 1215, το οποίο είχε κληθεί νωρίτερα από το Λιμεναρχείο Σύρου και τον μετέφερε στον όρμο ''ΚΙΝΙ''. Ο 63χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για προληπτικούς λόγους.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Επιτελικού της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε δελτίο αιτούντος ασύλου που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ - Α/Ψ σκάφους ''MASYANYA'' σημαίας Κοινοπολιτείας της Δομινίκας, ενώ βρίσκεται στο βόρειο λιμένα Πάτρας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Πάτρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MASYANYA'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ''ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ Η' ΜΥΔΑΣ'', εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία ''ΚΟΚΚΙΝΙΑ'' του Δήμου Ευρώτα.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες