Ανεύρεση σορού άνδρα στη Λευκάδα - Θάνατος άνδρα στο Μεσολόγγι - Θάνατος λουόμενου στο Λεωνίδιο - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Τ/Χ σκάφος στο Τολό - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κεφαλονιά - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο -

1
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες την 22.07.2022, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΔΟΥΚΑΤΟΥ'' ν. Λευκάδας, σε βάθος περίπου δέκα μέτρων (10μ.).

Στην περιοχή μετέβησαν, πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, όπου εντόπισε και ανέσυρε την εν λόγω σορό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Λευκάδας, από οπού διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 51χρονο ημεδαπό, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, μεσημβρινές ώρες χθες, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου, ότι 80χρονος ημεδαπός έχασε τις αισθήσεις του, ενώ βρισκόταν στην παραλία Κρυονερίου.

Άμεσα στον 80χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την παραλία ''ΤΥΡΟΥ'' του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, 68χρονος ημεδαπός.

Στο σημείο μετέβη ιατρός του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου, όπου του παρείχε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς αποτελέσματα. Η σορός του ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου και Καλαμάτας.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Λεωνιδίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Τ/Χ σκάφος ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Λ.Ν. 1999, που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τολού και νησίδας ''ΡΟΜΒΗ''.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Ι/Δ σκάφος ''ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΥΟ'' Τ. Ναυπλίου 28, το Ε/Π - Α/Κ σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ'' Ν.Π. 99, με επιβαίνοντες στελέχη στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και το Ε/Π - Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ'' Σ.Ν. 290.

Στο εν λόγω Τ/Χ σκάφος επέβαιναν τέσσερις (04) ημεδαποί, οι οποίοι αρχικά εγκατέλειψαν το σκάφος και στη συνέχεια περισυνελέγησαν από το ''ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΥΟ'' και μεταφέρθηκαν στη στεριά. Δύο (02) εκ των ανωτέρω επιβαινόντων διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Το ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή του ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ'' προς τη νησίδα ''ΚΟΡΩΝΗΣΙ'', ενώ στη συνέχεια κάηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό Αργοστολίου ''ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ'', όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 57χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 26χρονο αλλοδαπό και συνοδηγό μία 26χρονη αλλοδαπή.

Αποτέλεσμα του ανωτέρω περιστατικού ήταν ο τραυματισμός των 26χρονων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην έξοδο του επιβατικού λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι είχαν αλλοιωθεί τα στοιχεία του αριθμού πλαισίου του οχήματος, με αποτέλεσμα τη μη εξακρίβωση του ιδιοκτήτη του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονης και 21χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ''ΛΑΚΚΙΟΥ'' ν. Λέρου, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-26χρονου, από τον λιμένα ν. Ζακύνθου στον λιμένα Κυλλήνης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-50χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-86χρονου, από τον λιμένα ''ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ'' ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-57χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν.Π. 11234 και

-75χρονου και 23χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες