Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Φλοίσβο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ιερισσό - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για την ύπαρξη σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στη θαλάσσια περιοχή περίπου 1 ν.μ. έξω από το πάρκο Φλοίσβου Π.Φαλήρου.

Με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η σορός εντοπίστηκε και περισυνελέγη, ενώ διαπιστώθηκε πως η εν λόγω γυναίκα είχε μαύρα μαλλιά, ήταν ηλικίας περίπου 40-50 ετών, ύψους περίπου 1,70-1,80 μ. και έφερε παλιά κάθετη τομή στην κοιλιακή χώρα. Επίσης, ήταν ενδεδυμένη με μαύρο σορτς και μαύρη μπλούζα, ενώ έφερε επάνω της τιμαλφή και πιο συγκεκριμένα, μία χρυσή αλυσίδα, μαύρο ρολόι και ασημένιο σκουλαρίκι.

Η σορός μεταφέρθηκε στη μαρίνα Καλλιθέας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά "ΤΖΑΝΕΙΟ", ενώ πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες την 18-09-2021 η Λιμενική Αρχή Νέου Μαρμαρά, για την προσάραξη σε αβαθή του Ι/Φ σκάφους “LA MARTINA'' σημαίας Βουλγαρίας, με οχτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή Κληματαριάς Συκιάς Χαλκιδικής. Το ''LA MARTINA'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Τ/Χ σκάφους "DESBENY" σημαίας Βουλγαρίας και κατέπλευσε στον λιμένα Πηγαδάκι Συκιάς Χαλκιδικής, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την επιθεώρησή του από τον νηογνώμονα.
*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών ηλικίας 23, 49, 43, 19 και 23 ετών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία στερούνταν θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Πυθαγορείου ν. Σάμου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56,

-28χρονου και 88χρονου από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ" Ν.Τ. 25 και

-73χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" Ν.Π. 10001.