Απαγόρευση απόπλου ΕΓ-ΤΡ-ΙΦ σκάφους στη Μύκονο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο – Ημιβύθιση Τ/Χ σκάφους στην Πάτρα

μαρίνα Πάτρας
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος “ΜΠΙΓΚ ΜΠΛΟΥ” Ν.Κορίνθου 33, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της εισόδου της μαρίνας του νέου λιμένα Μυκόνου.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ “ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18” Ν.Π.10966, το οποίο ρυμούλκησε το “ΜΠΙΓΚ ΜΠΛΟΥ” στον νέο λιμένα Μυκόνου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ” Ν.Π.12212, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μακρονήσου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος. Το “ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ” μετέβη αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στον λιμένα Λαυρίου όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ ο κυβερνήτης του αιτήθηκε την διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης ζημιάς.


*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, για ημιβύθιση του Τ/Χ σκάφους “PRINCESS” σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας Πάτρας.

Συνεργείο ανέλκυσης σκαφών καθώς και ιδιώτης δύτης ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του “PRINCESS” προκειμένου να προβούν σε ανέλκυση του εν λόγω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Τ/Χ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Σχετικές εικόνες