Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος στα Σύβοτα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ζάκυνθο – Διακομιδή ασθενούς

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Κω, Καλύμνου και Νισύρου από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη στον εργάτη άγκυρας κατά τη διαδικασία άπαρσής της στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Π. 10599.

Πλησίον του πλοίου μετέβησαν δύο Ρ/Κ όπου με την συνδρομή τους το Ε/Γ-Ο/Γ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Καλύμνου, όπου αποβιβάστηκαν οι πέντε επιβάτες του.

Από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄ΣΤΑΥΡΟΣ΄΄ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Συβότων για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Θ/Γ σκάφος ''GRAYΜAUR'' σημαίας Μ.Βρετανίας, στην θαλάσσια περιοχή της νήσου Αγίου Νικολάου Συβότων με δύο επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής ως επιβαίνων σε ιδιωτικό σκάφος προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε την Θ/Γ και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, έχοντας κατασβέσει την πυρκαγιά με ιδία μέσα, ενώ στην περιοχή μετέβησαν και δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''GRAYMAUR'', μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, ή εισροή υδάτων στο σκάφος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 11117 για θραύση του αριστερού συρματόσχοινου του καταπέλτη της ράμπας του επάνω γκαράζ του πλοίου.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Ζακύνθου με 24 επιβάτες και 37 φορτηγά.

Από την Λιμενική Αρχή Κυλλήνης απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης της βλάβης, αποκατάστασης αυτής και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ μετά από προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για εκτέλεση του δρομολογίου του μέχρι την επιθεώρησή του, την 23-06-2022.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλιακή λεωφόρο Κ. Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα με 35χρονο οδηγό, προσέκρουσε σε ΙΧ όχημα με 55χρονο οδηγό.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 35χρονου οδηγού, ο οποίος διακομίστηκε με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου ''Άγιος Διονύσιος'' για παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί προανάκριση, πραγματοποιήθηκε αλκοομέτρηση στους δύο οδηγούς με αρνητικά αποτελέσματα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Γουβιών Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέφος δέκα μηνών, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες