Απαγόρευση απόπλου ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Κυλλήνη – Πρόσκρουση σκαφών στη Σκάλα Καλλονής – Επακούμβηση σκαφών στην Αλόννησο – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ'' Ν.Π. 10801, ότι το πλοίο υπέστη απώλεια ηλεκτρικής ισχύος, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ζακύνθου για λιμένα Κυλλήνης.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Κυλλήνης, αποβιβάζοντας με ασφάλεια 440 επιβάτες, 04 Φ/Γ οχήματα, 149 Ι.Χ. οχήματα και 09 Δ/Κ.

Από την Λιμενική Αρχή Κυλλήνης απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης της βλάβης, αποκατάστασης αυτής και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ μετά από προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του πλοίου προς εκτέλεση μεμονωμένου πλου για λιμένα Ζακύνθου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκάλας Καλλονής, από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Α/Κ “ΣΟΦΙΑ” Σ.Μ. 865, ότι προσέκρουσε στο αγκυροβολημένο έξωθεν του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Καλλονής, Ι/Φ “SABAY DII” σημαίας Γαλλίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο Ι/Φ σκάφος.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών μέχρι την επιθεώρησή τους και την προσκόμιση για το Ι/Φ πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, για επακούμβηση του Ι/Φ-Ι/Δ-Α/Ψ “ALBA” σημαίας Πολωνίας με το Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Λ.Α. 473, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση των κυβερνητών των σκαφών, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην δεξιά πλευρά του Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Λ.Α. 473 κατά τη διάρκεια επακούμβησης του από το Ι/Φ-Ι/Δ-Α/Ψ “ALBA” σημαίας Πολωνίας.

Από την Λιμενική Αρχή Αλοννήσου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από την μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ειρικούσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες