Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά- Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και απείθεια στον Πειραιά – Απεγκλωβισμός αλλοδαπών από δύσβατη περιοχή στην Κάλυμνο– Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Λαυρίου, Σαρωνικού, Μήλου, Ύδρας, Αίγινας, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ Ι” Ν.Χανίων 24, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. βόρεια Ηρακλείου ν. Κρήτης.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ηρακλείου προς τον λιμένα Πειραιά με 196 επιβάτες, 35 Ι.Χ. , 124 Φ/Γ και 7 δίκυκλα, κατέπλευσε αυτοδύναμα πρωινές ώρες σήμερα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.
*****
Στη σύλληψη ενός 18χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες την 23/05/2022, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για απόπειρα κλοπής και απείθεια.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να αποπειράται την κλοπή σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. οχήματος, πλησίον της πύλης Ε2 του λιμένα Πειραιά, ενώ κατά τη σύλληψή του από τα ανωτέρω στελέχη προέβαλε αντίσταση.

Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για περιστατικό τραυματισμού 46χρονης αλλοδαπής σε δύσβατο σημείο, πλησίον παραλίας “ΒΥΖΩΤΟ” βόρεια ν. Καλύμνου, όπου είχε μεταβεί για πεζοπορία-ορειβασία, με έτερο 46χρονο αλλοδαπό.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, ενώ δια θαλάσσης προσέγγισε το ερασιτεχνικό σκάφος “ΞΕΝΥΧΤΗΣ” Σ.Καλ. 166, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλιακή περιοχή “ΠΑΛΙΟΝΗΣΟΣ” ν. Καλύμνου, από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου " ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ", για παροχή ιατρικής περίθαλψης στην 46χρονη.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην θαλάσσια περιοχή Θερμαΐκού κόλπου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες