Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Θήρα - Θάνατος επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στην Κέρκυρα - Προσάραξη Α/Ψ σκάφους στην Καβάλα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου, ότι μετά τον απόπλου του από τον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο jet room του πλοίου και επιστρέφει στον οικείο λιμένα. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου ν. Κρήτης.

Στη συνέχεια, το ''POWER JET'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κατόπιν διενέργειας ελέγχου από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων μικρής έκτασης στον χώρο του αριστερού jet room, λόγω προβλήματος στον άξονα της εξωτερικής αριστερής κύριας μηχανής, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του πλοίου και έπειτα από εργασίες του πληρώματος, έγινε παύση εισροής υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, για αιφνίδιο θάνατο 41χρονου αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ πλοίου, εντός της καμπίνας του.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, για προσάραξη του Α/Ψ σκάφους “AIOLOS” σημαίας Γερμανίας σε αμμώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το κάστρο Βρασίδα, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν, το Α/Κ “ΣΤΕΛΙΟΣ” Ν. Ιερισσού 179 καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ στη συνέχεια το εν λόγω Α/Ψ σκάφος αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ελευθερών, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “AIOLOS” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-51χρονης και 53χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου με το Ε/Γ -Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα, εντοπίστηκε νεκρή από Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην παραλία της περιοχής “ΑΙΑΝΤΕΙΟ” Σαλαμίνας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.